ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΤΥΠΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

Ποιο είναι άραγε το νόημα της Ζωης ? Ποιος είναι ο σκοπός? Αυτή είναι μια αναζήτηση κάθε ανθρώπου, ιδίως σε νεανική ηλικία.

Εκεί τον περιμένει... "Ο Λύκος" να τον κατευθύνει στον (φασιστικό μονόδρομο -κάθε επίκληση/Υποστήριξη  "μονόδρομου" είναι φασιστική), οτι σκοπός της ζωης είναι να "διακριθείς" ως ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ. Δηλ να γίνεις θιασώτης του εκχυδαϊσμένου ανθρώπου που σκοπό έχει "να βγάζει λεφτά για να καταναλώνει". Ο "Λύκος" επιδιώκει την δημιουργία αναλώσιμων ανθρώπων, "περιφερόμενων γενικοτήτων" -κατά τον Μουσουργό Δ.Ν.- ανθρώπων χειραγωγούμενων,  περιορισμένων σε καταναλωτικές επιλογές, μεταλλαγμένων σε μιμητικά όντα προ-κατ στερεότυπων, μηδέποτε επικοινωνούντων με την πραγματική τους θέληση και δίψα για ζωή,  όπως θα τους την ψιθύριζε η ΨΥΧΗ τους.

Η Δικαίωση του Ανθρώπου έρχεται μέσα από την Δημιουργία. Οδηγός μας στην αναζήτηση τα χιλιάδες ΠΡΟΤΥΠΑ, που δεν μας καλούν να τα αντιγράψουμε» (το αντίθετο) , αλλά πρώτα  μας διαβεβαιώνουν οτι η Δημιουργία είναι Ανθρωπινως Δυνατή (Δεν είναι για Θεούς αλλά για Ανθρώπους)  και αμέσως μετά μας προτείνουν  με το παράδειγμα τους, πως να ακούσουμε την ψυχή μας, για να επιλέξουμε ελεύθερα την δημιουργία που εκφράζει τον καθένα μας, όχι με κριτήριο το «χρήμα», αλλά με οδηγό το άκουσμα των επιταγών της ψυχής μας.

Εξ άλλου όπως έγινε και σε κάποιο συνομήλικό μου που έγινε γιατρός για να «βγάλει λεφτά», ούτε (..καλος..) γιατρός έγινε, ούτε λεφτά έβγαλε.

Η Επιλογή δραστηριότητος με κριτήριο το χρήμα, είναι το ίδιο απορριπτέα  με τους γάμους με οικονομικά κριτήρια, απέναντι στους οποίους η νέα γενιά πήρε την θέση «Θα ζήσω με τον άνθρωπο με το οποίο με δένει Έρωτας.» . Η Δημιουργία είναι έρωτας, και είναι καιρός η θέση των νέων Ανθρώπων για το ζευγάρωμα μεταξύ ανθρώπων,  να έρθει και στο «ζευγάρωμα τους» με την Δημιουργία.

Γύρω μας υπάρχουν πολλά, μα πολλά ερεθίσματα Ανθρώπων που δημιούργησαν και δικαίωσαν την υπόσταση της ζωης. Και είναι  εκεί ορατά ως ΠΡΟΤΥΠΑ








 












                       

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ - ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΖΩΗ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ