ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 1992

ΙΔΡΥΜΑΤΑ : ΙΔΡΥΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

ΣΚΟΠΟΙ - ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

Το «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη» έχει ως αποστολή την ανακουφιστική φροντίδα ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις, μέσω της στήριξης της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Η Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής μεταφέρθηκε το 2004 από το Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου λειτουργούσε, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, ως παράρτημα του Αρεταίειου Νοσοκομείου.
Από το 1992 που δημιουργήθηκε το «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη» έως σήμερα, υπηρετεί το σκοπό της ανακουφιστικής και παρηγορητικής αγωγής μέσα από πολιτιστικές, εκδοτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες.
Μέσα από την λειτουργία της Μονάδας το Ίδρυμα δίνει την δυνατότητα σε χρονίως πάσχοντες ασθενείς να βρίσκουν στήριγμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους δημιουργεί η ασθένεια τους.  Η εξειδικευμένη ομάδα της Μονάδας (γιατροί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) ανακουφίζει τα σωματικά συμπτώματα της νόσου και στηρίζει ψυχολογικά τους ασθενείς και τις οικογένειες τους.
Το «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη» είναι Φιλανθρωπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (ΜΚΟ), με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής  Εταιρίας και στηρίζεται σε πόρους που προέρχονται από δωρεές απλών ατόμων και φορέων.  Δεν έχει καμία κρατική οικονομική ενίσχυση.
Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη.
(link στο ΠΟΡΟΙ -> ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ)

Εγκαταστάσεις

Χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη» απέκτησε το κτίριο επί της οδού Κορινθίας 27 στο οποίο στεγάζεται από το 1998.
Στους πέντε ορόφους του κτιρίου, με συνολική επιφάνεια 500 περίπου τ.μ., στεγάζονται, το Δ.Σ. και οι υπηρεσίες του ιδρύματος (στον 5ο όροφο), η βιβλιοθήκη και το εκπαιδευτήριο (στον 4ο) και, από τον Οκτώβριο του 2003, η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας και Παρηγορητικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» (στον 1ο και 2ο όροφο).
Τα ιατρεία της Μονάδας λειτουργούν σε σύγχρονους και ευχάριστους για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους χώρους που διαρρυθμίστηκαν, εξοπλίστηκαν και συντηρούνται από το «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη». Ο δεύτερος όροφος έχει διαμορφωθεί σε χώρο Ημερήσιας Νοσηλείας (Day Care Clinic) με την ευγενική βοήθεια της εταιρείας «Γερολυμάτος» Α.Ε. και έχει αφιερωθεί στη μνήμη των Ευγενίας και Νικολάου Γερολυμάτου.