ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΣ : Η γιορτή του φεγγαριού στο Κάστρο Μελιβοίας





ΑΠΟ ΤΗΝ 7η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Η γιορτή του φεγγαριού στο Κάστρο Μελιβοίας

 Δημοσίευση: 23 Αυγ 2013 1:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:10
Η γιορτή του φεγγαριού στο Κάστρο Μελιβοίας
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Μια όμορφη βραδιά, υπό το φως της λαμπρής αυγουστιάτικης πανσελήνου, έζησαν όσοι επέλεξαν να βρεθούν την Τετάρτη στο Κάστρο της Μελιβοίας στη Βελίκα.
Θεατρικά δρώμενα από μέλη της θεατρικής ομάδας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» βασισμένα στα έργα «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου και «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα και γλυκές μελωδίες από καταξιωμένους μουσικούς, όπως ο Δημήτρης Χανδράκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και ο Τάσος Νοτόπουλος, συνεπήραν το πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε τον χώρο και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημά του.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλάτωμα έξω από την εκκλησία του κάστρου, που προσφέρει απέραντη θέα προς τη θάλασσα. Διοργανώθηκε άψογα από την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Αγιάς με συνδιοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης», το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο Δήμου Αγιάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Περσεύς Αθηναίος», που έχει συμβάλει στο Εργο του κάστρου μέσω συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, κάστρο που ως γνωστό αναδείχτηκε πρόσφατα μέσω του ΕΣΠΑ.

Χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαριστίες για τη συμμετοχή τους απηύθυναν η αρχαιολόγος κ. Σταυρούλα Σδρόλια και ο φιλόλογος – ιστορικός Οδυσσέας Τσιντζιράκος, ενώ ανεγνώσθη και ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού προς ενημέρωση όλων «για τις επιπτώσεις στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό από τις εκατοντάδες απολύσεις που επιβάλλονται από την τρόικα και που υλοποιεί η κυβέρνηση».

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το ζαχαροπλαστείο «Πρώτο», το cafe «Ηλιάτορας», το Fun Club Spitaki, καθώς και τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Ελένης Τσιντζιράκου.