ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ ΤΟ ΠΡΩΟΝΟ ΤΗΣ ΩΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

 Το Πρωινο της 21 Αυγουστου (2013),  το Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος μαζι με την Προισταμενη της 7ης Εφορειας Βυζαντινων Αρχαιοτητων, επισκεφθηκαν τα Εργα στο Καστρο του Φιλοκτητη, λιγες ωρες πριν τις εορταστικες εκδηλωσεις για το Αυγουστιατικο Φεγγαρι.



 Το Εργο εχει ακομα μηνες μπροστα του για να ολοκηρωθη, ετσι οι προσδοκιες μας δεν ηταν να διαπιστωσουμε την ολοκληρωση του , αλλα την ουσιαστικη προοδο των εργασιων, και μαλιστα σε επιπεδο που επιτρεπουν και την τελεση της αποψινης γιορτης στο Αυγουστιατικο φεγγαρι.
Το Εργο ειναι ενταγμεο στο ΕΣΠΑ και στο ΠΕΠ Θεσσαλιας










Στον Αρχαιλογικο Χωρο, το Εργοταξιο τις πρωινες ωρες της Τεταρτης 21 Αυγουστου 2013, σε πληρη αναπτυξη και οργασμο εργασιων
Η Προισταμενη της 7ης ΕΒΑ με μελος του Δ.Σ. του Ιδρυματος
Στο Καυτο Αυγουστιατικο πρωινο η σκια και το νερο ειναι απαραιτητα για την ομαδα εργσσιας που πραγματικα δημιουργησε ...με τον ιδρωτα της.


Μια σημαντικη παραμετρος του Εργου ειναι και η αναπτυξη "προσβασιμοτητας" στον αρχαιολογικο χωρο.

Βεβαια σημερα τα μονοπατια ειναι σχεδον ανυπαρκτα, και ο τοπος ειναι πνιγμενος στην βλαστηση. Ομως πριν το εργο ολοκκηρωθει θα εχουν ανοιχτει και διαμορφωθει προσβασεις και μονοπατια οχι για..ορειβατες ...αλλα για κανονικους περιπατητες.



 

 

 

 Στο "Τελος του Εργου" ολα αυτα τα μοναπατια για κατσικια θα εχουν μεταμορφωθει σε ομορφα περασματα για τα παιδια των Σχολειων αλλα και περιηγητες μεγαλης ηλικιας
 
 Προς το παρον το Εργοταξιο επιχειρει στον Αρχαιλογικο χωρο και ολοκληρωνει το μερος του Εργου που πρεπει να ειναι ετοιμο και για την εκδηλωση.













 Η Ομαδα Εργασιας του Κοινωφελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος, αλλα και οι αλλοι εργαζομενοι πρεπει να ...ανεφοδιασθουν..... σε τροφη και υδωρ....


 
 Η προισταμενη της 7ης ΕΒΑ στο πεδιον της Μαχης του Καστρου του Φιλοκτητη




                                                                      
             
 













Οι Ελληνες θελουν τον εχοντα την ευθυνη τους, κοντα τους....

η κ. Κωσταντου, αρχαιολογος στην δυναμη του Κοινωφελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος και του Εργου Συνεργειας με το Υπουργειο Πολιτισμου και την 7η ΕΒΑ.





ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΛΙΟΠΥΡΙ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΗΘΗ.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΨΙΣΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ