ΜΥΛΟΙ ΑΡΓΟΥΣ

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΣε μια σεμνή, αλλά ψυχικά δυνατή έκφραση αναγνώρισης που συνέθεσε ο Αμφιτρύων του Μαγεμένου Αυλού, Δημήτρης Θεοφίλου, εορτάσθηκαν τα γεννέθλια του Μεγάλου Έλληνα Ηθοποιού ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ.  

Ο Αμφιτρύων Δημήτρης Θεοφίλου επιδίδει τιμητική πλακεττα στον Κώστα Πρέκα 
Ο Μαγεμένος Αυλος είναι ένας ευλογημένος "Ομφαλός" πολιτισμού , θεάτρου και τέχνης, από την δεκατία του 60, όταν η Ελλάδα άνθιζε και εμείς μεγαλώναμε μαζί της. Με την δύναμη και την εγκυρότητα αυτής της "παράδοσης", Ο Δημήτρης Θεοφίλου επέδωσε στον Κώστα Πρεκα μια "πλακέττα" τιμής, αναγνώρισης και εκτίμησης στον Μεγάλο Δημιουργό του Ελληνικού Θεάτρου.

Τιμή και αναγνώριση στον Μεγάλο Καλλιτέχνη, απέδωσε και το Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος. 
Ο Κριτικός Θεάτρου Περσεύς Αθηναίος (1914-2006)  είχε βαθεια εκτίμηση στον Κώστα Πρέκα την οποία αποτύπωνε στις Κριτικές του.

Σε αναγνώριση του Μεγάλου Δασκάλου των Ελληνικών Αξιών μέσα από το Θέατρο, το Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος, επέδωσε στον Κώστα Πρέκα μια πρωτότυπη έκδοση επιστημονικής τεκμηρίωσης της Αρχαίας Θήβας. 
Ο Ηθοποιός ΔΙΔΑΣΚΕΙ, και Ο Πρεκας δίδαξε και διδάσκει τις μοναδικές Ελληνικές Αξίες, είτε μέσα από το αρχαίο δράμα, είτε από την πρόζα, είτε από τις Ελληνικές ταινίες. 
Άλλος ο Έρωτας και η επαφή με τα κοριτσόπουλα με Ελληνικό περιεχόμενο ανθρώπινης και συναισθηματικής υπόστασης που εχει διδάξει, και άλλο ο μηχανιστικός Α(α) νθρωπος της εποχής.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ
ΕΠΙΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΗΒΑ
ΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ
ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ

Το Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος,  αισθάνθηκε ότι "τιμή και αναγνώριση πρέπει" και στην Οικογένεια Θεοφίλου, οικογένεια με ρίζες και ταλέντο τέχνης. που υπηρέτησε πολυδιάστατα τον Πολιτισμό, άλλα και αφιέρωσε τον Μαγεμένο Αυλό, ως σημείο αναφοράς αλλά και διακριτικής στήριξης του Καλλιτεχνικου Κόσμου.

Εις αποδοσιν αναγνωρισης και τιμης, το Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος επιδιδει στον Δημητρη Θεοφιλου -επιστημονικα πολυτιμη- εκδοση της Αρχαιας Θηβας.

Ο Δημητρης Θεοφίλου και ο Ανδρεας Αθηναίος συνδεονται
με μια μακρα φιλια οντολογικου περιεχομενου

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΩΣΤΑ ΠΡΕΚΑ