ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΜΟΥ ΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Από το Κήρυγμά του Στην Κατερίνη  :  Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ


ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Μια αναχώρηση"  για τον Παραδεισο δεν ειναι προσωπικη υποθεση οταν αυτος που φευγει για το ομορφο δικο του ταξιδι εχει εγγραψει στις ψυχες μας Αληθειες, εννοιες και αξιες, που ειναι για τους Ανθρωπους το "Φεγγαρακι μου Λαμπρο" , Το "φαναρακι της Αναστασης" που μας οδηγει προς το φως.

Οταν μεσα σου εχεις την διδασκαλια του που σε φωτιζει, δεν μπορεις να μην συγκλονιστείς για το ταξιδι του προς τον Ουρανο.

Μούφυγες και συ Παπαγιωργη. Ναι το πιστευω, εκει ειναι πιο ομορφα, Εκει εχει φως, Εκει εχει αγαπη. Εκει θα εισαι Καλυτερα. Ναι το Πιστευω. Ο Αθηναιος τα εχει καλα με τον Θανατο. μα η ψυχή... θέλει τον Δάσκαλο της. Αυτόν, που και τωρα που μεγαλωσε ακουει την φωνη του να τον ΟΡΜΗΝΕΥΕΙ και να του δινει συμβουλες. Η Φωνη σου σε ολη μου την ζωη, αυτη η γεματη ζεστασια και ελπιδα, πιστη και αγαπη φωνη, ειναι συνεχεια στα αυτια μου εδω και πολλα χρονια, καθως "καθ οδον" σε ακουγα να με συμβουλεύεις και να πλάθεις ήθος στους Ανθρώπους.
Ναι Ναι εγώ ο.....δυνατός , που πάντα έλεγα πως ......δεν είναι πάρα ένα ταξίδι, ένα αεροπλάνο που σηκώνεται προς τον Ουρανό, και πως απλα δεν θα ξαναδούμε τον Άνθρωπο που αγαπάμε........  κλαίω.
Ναι , ναι Ξέρω και πιστεύω ότι εκεί είναι καλύτερα, και μάλιστα για έναν Άνθρωπο που έδωσε τόση αγάπη, που δίδαξε Αγάπη, που έδειξε το δρόμο προς το φως.
Άλλα αυτό δεν βοηθάει....... κλαίω. Βλέπω το ..αεροπλάνο να σηκώνεται ...και κλαίω....

Μούφυγες και συ Παπαγιώργη, πάνω στην ώρα...που ήθελα να έρθω να μιλήσουμε για τον Παράδεισο και την Κόλαση .

Μα την συζήτηση την κάναμε νοερά, καθώς άκουγα το κήρυγμά σου στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ , με αυτή την φωνή σου που θα ναι πάντα εγγεγραμμένη στην ψυχή μου.

Δίδαξες , έδειξες τον δρόμο προς το φως, την οντολογική υπόσταση, προς τον Παράδεισο.

Καλή μας αντάμωση Παπαγιώργη.

Κα/θ. Ανδρέας Αθηναίος


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Συνέδριο αυτό φάνηκε η κατ αξίαν δύναμη της ιεροσύνης καθώς μου ήταν εντυπωσιακό ότι όλοι, κλήρος και μοναχοί είχαν υψηλή μόρφωση. Και σήμερα μπορώ να ακούσω άλλη μια φορά τον λόγο σου που υπογραμμίζει την διαφορά του επιστημονικού λόγου από τον θεόπνευστο....