ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΟΔΑΜΟΣ

Οι "ξενοι" που ερχονται κοντα μας και γνωριζουν την Ελλαδα, θελουν να ζησουν ως Ελληνες. Οι Ελληνες της Ξενιτιάς, θελουν να γυρισουν να "αναπαυθουν" στον τοπο τους. Ποιο είναι τάχα το μυστικό αυτού του δεσμού με την Ελλάδα. Ειναι οτι ζουμε με την Ψυχη μας, με ζωσα ανασα απο το συναισθημα μας. Η Ελλαδα εχει στοιχεια αγνωστα στην Δυτικη Νοοτροπια της "καταναλωσης" και της αποτελεσματικοτητας. Οσοι εχουμε "καταλαβει" τον "Κωδικα Ελλαδα", γνωριζουμε οτι Προσφερει ΖΩΗ και οχι "τροπο ζωης", χαριζει νοημα και οχι "αψυχα υλικα αντικειμενα", Τι κριμα για οσους περνανε τρανσιτο απο την ζωη , καταλαβαινοντας την σαν "δουλειά" και οχι σαν Εργασία-Δημιουργια. Τι κριμα οσοι καταλαβαινουν την ζωη  σαν αγορα αντικειμενων που τις περισσοτερες φορες παραμενουν αχρησημοποιητα στα κουτια τους στο γκαραζ του west side story του σπιτιου του γειτονα μας στην (για αυτο τον λογο "αγρια") Δυση. Τι κριμα να καταλαβαινει κανεις ως διασκεδαση το να πινει μεχρις οτου ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ να ξεχασει πως υπαρχει, Τι ομορφια απο το να σηκωνεις το ποτηρι και να πινεις με την ψυχη σου γεματη χαρα, αγκαλια με την Παρεα. τι ευλογια να ζεις το Γλεντι και το Κεφι, σε μια παρεα αγκαλια, απο το να πηγαινεις καπου που μετα το φαγητο το "συστημα" θεωρει οτι πρεπει να του παραδωσεις το τραπεζι και να φυγεις, για να αποδωσει η "Επενδυση του".
Το Γλεντι στην Ελλαδα ειναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και Μυσταγωγία. Γιατι τα τραγουδια μιλανε και λεφτερωνουν την ψυχη ως ωδη στην Μουσικη και στον Λογο, αντιθετα με μια κατασταση οπου ο ηχος απευθυνεται στο Θυμικο για να μετατρεψει τον ανθρωπο σε μηχανικο ρυθμο που ωθει στην καταναλωση "αλκολ" (που δεν ειναι συνωνυνυμο με το "ποτο").
Υπαρχει η εντεχνη Μουσικη, Υπαρχει η λαικη Μουσικη, και υπαρχει και ο ρυθμος που απευθυνεται στο θυμικο (-) που ειναι κατι πολυ διαφορετικο απο το συναισθημα (+).


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  5 ΜΑΙΟΥ 2017
 Η ΚΡΗΤΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΧΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΜΕ ΚΕΦΙ


Και κατι ακομα: Η Ελλαδα μιλαει στην ψυχη και προσφερει ζωη, με τοσο διαφορετικους τροπους, οσα και τα λαμπυρίσματα του ηλιου στα νερα της θάλασσας της, Αιγαιου και Κρητικου Πελαγους. Μιλαει στην ψυχη, ειτε μεσα απο γραπτα "ψηφιοποιημενα" κειμενα, ειτε μεσα απο καθε μορφη τεχνης. Οι Ελληνες ειτε με τον βαθυ στοχασμο, ειτε με το τραγουδι, ταξιδευουμε προς το φως. Ενα φως σε αμεση αφη με την ψυχη μας, που προσεγγιζεται και με υψηλη επιστημονικη καλλιέργεια και με την αγνη ανεπιτήδευτη καθαροτητα της ψυχης. Το Ελληνικο Φως ειναι για ολους. Και για αυτο σε αυτη την Χωρα που λεγεται Ελλαδα γεννηθηκε η Δημοκρατια, 


Να τραγουδας και να φιλοσοφεις μαζι, να σκεφεται ο νους και να χορευει η καρδια.
Μια Ελλαδα Φως

Στα Πλαισια της Εκδηλωσης ο Συλλογος  Κρητων ΑΡΟΔΑΜΟΣ ,
αναγνωρισε την προσφορα του Δημοσιογραφου Στελιου Πατακου.


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ "ΑΡΟΔΑΜΟΣ" ευχαριστει τους Χορηγους της Λαχειοφορου Αγορας
ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ, ΠΑΤΕΛΑΡΟΥ ΝΙΚΗ (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ), ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ), ΒΑΓΕΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, (ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ), MΕDI JEUNESSE DIVA (ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ), ΠΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ (ΙΑΤΡΟΣ) ΚΟΡΡΕΣ, ΜΑΝΟΣ  ΚΑΙ ΣΙΑ (ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ) ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ (ΛΑΔΙ) , CRETAN HERBS (BOTANA), ΙΔΑΙΑ ΓΗ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ), ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ (ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΟ), GX COIFFURE (ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ), ΕΝ ΧΟΡΩ, IN STYLE (ENΔΥΜΑΤΑ) CAROUSEL (ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ).

ΣΣ  Το Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος υποστηριζει καθε εκδηλωση Πολιτισμου.