ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗΣ

Η ΝταμουΧΑΡΗ ως περιοχη ειναι γεματη ΧΑΡΗ
Βρίσκεται  στα Ανατολικα Παραλια της Μαγνησιας κατω απο Πηλιο , Την Τσαγκαραδα και το Μουρεσι. Μια ακομη αγκαλια της Ελλαδας για να χαιδευεται πανω της το Αιγαιο μας.
(βλ. τον χαρτη στο τελος της σελιδας)

Μια συνηθισμενη θεση των πρακτικων Ανθρωπων, που με το περιορισμενο οπτικο πεδιο του προισματος της "Χρησιμοτητος" και του "κατι κερδιζω" λαμβανουν αποφασεις με "ρεαλισμο" και γνώμονα το κέρδος, ειναι οτι "Η Ελλαδα ειναι γεματη Αρχαια" δεν μπορουμε και δεν πρεπει να τα αποκαλυψουμε ολα. Περαν του οτι η "αρχαιλογικη σκαπανη" και μελετη, δεν ασχολειται με "παρελθον" αλλα με γνωση και επιστημη που ειναι διαχρονικη και χρησιμη και τωρα και στο μελλον, καθε αρχαιλογικος χωρος, η καθε πολιτιστικο αγαθο, που ανακαλυπτεται, διασωζεται,και διαχεεται στην Ανθρωποτητα, ειναι αγαθο για την Ανθρωποτητα, αλλα ακομα και για οσους εχουν περιορισμενη κριση, με το μικρο βεληνεκες της να φθανει μονο μεχρι το χρηματικο κερδος, και ακομα χειροτερα, βοηθουσης και της "Οικονομιας της Προπαγανδας" που διδαξε λαθος οκονομικα του Ελληνες, αντιλαμβανονται οτι καθε δαση του Κρατους και φυσικα και στον Πολιτισμο ειναι δαπανη που καλυπτεται απο τους φορους τους. Αυτο ειναι τοσο ΛΑΘΟΣ, οσο και πρωταπριλιατικο ανεκδοτο,  μια και η Ομαδα Εργασιας της Μαγνησιας ανελαβε εργασια στην Νταμουχαρη Απριλη Μηνα.
Αν σκεφθουμε οτι για καθε μια Νομισματικη Μοναδα που επενδυει η Ελλαδα στην Επιστημομικη ερευνα, ερχονται πισω 17 μοναδες συναλλαγνατος (αποδοση 1/17) τοτε θα γινει αντιληπτο οτι για ολους οσων η "νοηση" δεν ξεπερνα την δυνατοτητα της προσθεσης και της αφαιρεσης, η σχετικη κριση ειναι λανθασμενη.
Η Νταμουχαρη ειναι μια καταπληκτική -οπως και τοσες αλλες- αγκαλια της Ελλαδας. Και καθε αρχαιλογικη εργασια, μελετη , ανασκαφη, δημοσιευση, ειναι ακριβως το σε λιρες χρυσαφι που αναζητουν πολλοι θαμενο στα βουνα και στα ορη. 

Ενας ζωντανος αρχαιλογικος χωρος, με την πολυδιαστατη του ορου εννοια θα ηταν ενα ακομα στοιχειο προσφορας στον Ανθρωπο αλλα και σε αυτο που ενδιαφερει τους "χρημα μονο βλεποντες", την εισροη συναλλαγματος.
Εγκαταλειψη στο Καστρο της Νταμουχαρης, οπως σε ολη την Ελλαδα.... Και το κονταρι της Σημαιας "αδειο" οπως και  οσοι δεν αντιλαμβανονται το αυλο αγαθο και την οντολογικη υποσταση. 

Η Ομαδα εργασιας των Πεντε Κοριτσιων (αρχαιλογοι και αρχαιολογοι-εργατες) σκαρφαλωσαν στο Καστρο.  Γρηγορα εγινε αντιληπτο οτι το Καστρο "ειναι πνιγμένο στην βλάστηση" προβλημα που δεν ειναι δυνατον να αντιμετωπισθει απο μια ομαδα 5 κοριτσιων αρχαιολογων, ενω το εργο της προσβασης και του καθαρισμου του συγκεκριμενου μνημειου θα ειθελε μαλλον μια "ορεινη ταξιαρχια".
Η Συνηθης "δημοσιουπαλληλικη Νοοτροπια" βρηκε την λυση. ""ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ"".  Το Ιδρυμα ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ και υστερα απο "μαχη", τα νεια παιδια ΔΕΝ απολυθηκαν λιγες μερες μετα την προσληψη τους, δεν γκρεμιστηκαν οι Ελπιδες τους και προστατευθηκαν οι ψυχικες τοτς εγγραφες, απεναντι στην εννοια της συνεχειας και συνεπειας αλλα και της σοβαροτητας της Ελλαδος, αλλα και των ανθρωπινων σχεσεων και του Κοινωνικου Ιστου.
Αυτη ειναι και η θεση-αξια του Κοινωφελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος, να τιμα, να στηριζει και να πραττει με σεβασμο την αξια του Ανθρωπου.
Ιδιως οσοι εξ ημων ειμαστε Καθηγητες, αλλα και μονον γονεις, το δεον ειναι "να βγαζουμε το καλο που εχει ο αλλος μεσα του".



Αφου τεκμηριωθηκε και με το κατωθι πρωτογεννες φωτογραφικο υλικο (Πνευματικη Ιδοκτησια (c) του Ιδρυματος) οτι οι εργασια της επιστημονικης  ομαδος ηταν αδυνατη στο μεσα στην αγρια βλαστηση καστρο της Νταμουχαρης, τα 5 Κοριτσια, μετακινηθηκαν στο Βολο και εργασθηκαν στο αντικειμενο του Υπουργειου Πολιτισμου εκει, στο Καστρο, στο νεο ΜΟυσειο, και σε αλλους αρχαιολογικους χωρους.

Οι ΕΠΤΑ φωτογραφιες που ακολουθουν ειναι απο το καστρο της Νταμουχαρης, δημοσιευονται για πρωτη φορα και το (c) ειναι του Ιδρυματος.










Κατω (απο Google Maps) Η ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ βρίσκεται στα Ανατολικα Παραλια της Μαγνησια κατω απο την Τσαγκαραδα και το Μουρεσι