ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 2023

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ  2023
The PERSEYS ATHINAIOS Public Good FOUNDATION 2005 - 2023 : Projects and Services offered GRATIS to the Society, as an Honoured Guest

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟ






Ειναι 9.45πμ στην Λαρισσα.
Και αναχωρουμε για τον Βολο

           8 Απριλίου 2013 : Εγερση της Ομαδας στη Λαρισσα
           
Μιά ανοιχτη αγκαλια για την Ελλαδα

    Στο Αθανασακειο Μουσειο του Βολου , το πρωί, λαμβανει χωρα ευρύτατη  συσκεψη στην οποια λαμβανουν μερος ολοι οι εμπλεκόμενοι φορεις στο Εργο του Υπουργειου Πολιτισμου στην Θεσσαλια,


Αριστερα η Προισταμενη της 7 ΕΒΑ  Δρ. Σδρολια, στο Κεντρο ο Προισταμενος της ΕΥΤΟΠ Παναγιωτης Νταής. Στην Συσκεψη ελαβαν μερος ολοι οι εμπλεκομενοι φορεις με τα Εργα των Εφορειων Βυζαντινων Αρχαιοτητων και των Εφορειων Προιστορικων και Κλασσικων Αρχαιοτητων, το Κοινωφελες  Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος ΝΠΙΔ, αλλα και ο Γενικος Γραμματεας του αδελφου Ιδρυματος Ελληνισμου λογω του Μουσειου του Ιδρυματος Ελληνισμου στη Σκοπελο το οποια θα ειναι και το κετρο Διοικησεως του Εργου του Υπουργειου Πολιτισμου στο Νησι με την συνεργεια του Κοινωφελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος που εχει υποκαταστημα στις εγκαταστασεις του Μουσειου. 12.30 Μεσημερι

 Ο Προεδρος του εν λογω Ιδρυματος ανελυσε την σημασια της 
συνεργειας αλλα και τηνδ διαφορα μεταξυ Εργασιας και δουλειας. "Δεν θα δουλεψουμε , αλλα θα εργασθουμε σκληρα" τονισε  για την αξιοποιηση των πορων του ΠΔΕ (Προυπολογισμου Δημοσιων Επενδυσεων.)
1.30 μμ : Η συσκεψη εχει τελειωσει
και ο Γενικος Γραμματεας του
Ιδρυματος Ελληνισμου
Θεοδωρος Δημητροπουλος
αναχωρει απο το Αθανασακειο
Μουσειο.


 Μετά το περας της Συσκεψης τοσο ο Προεδρος του "Περσεα" οσον και ο ΓΓ του Ιδρυματος Ελληνισμου, με την ψυχη τους γεματη Ελλαδα, περπατησαν στη παραλια του Βολου με την αισθηση οτι  ο συνεχης δεσμος με την Θεσσαλια και τον Βολο αναβαπτιζεται και μεσα απο αυτη την συνεργεια δημιουργιας.



Η Αγαπη για την Πατριδα ειναι άρρηκτος δεσμος υποστασης που εχει συνταρακτικη ισχυ, ερωτικη,  μεσα απο την δημιουργια σε και για καθε σημειο της αγκαλιας της Ελλαδας. Μιας αγκαλιας που σημερα ειναι ο Βολος.




































  Υπάρχει μια τεράστια διαφορά αναμεσα στο να
  γυριζεις και να κοιτας την πολη, και στο να
συμμετεχεις στο "γιγνεσθε" αυτης της Πολης και της Περιφερειας.
Τα Στελεχη του Ιδρυματος, με την συμμετοχη τους στα Εργα του Υπουργειου Πολιτισμου,
απολαμβανουν την χαρα της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
στην συνδημιουργια. 

Η συμμετοχη στο γιγνεσθε της Ελλαδος ειναι βαθεια ικανοποιηση για καθε "Δημιουργο", για τον οποιο ο ρολος του θεατη και του "καταναλωτη" της ζωης, δεν εχει κανενα νοημα.
Τα στελεχη του Ιδρυματος, ως μετεχοντες στην δημιουργια στην Ελλαδα και για την Ελλαδα, δικαιωνουν την ερωτικη τους σχεση με αυτην, και μεσα σ αυτην την "αγγιζουν" την ψηλαφουν, οπως καθε ερωτισμος το καλει στο κορμι του έρωτα.
Για καποιους από εμας, αυτο ειναι αυτονοητο. Αλλοι απλως δεν μπορουν να το καταλαβουν....
Το "αγγιγμα"  δεν περιορίζεται στο τοπιο , αλλα σε ολο το ειναι της περιοχης, που ειναι οι Ανθρωποι, οι φιλοι, ο ιστος.
Ιστος ειναι οι κοινες  άυλες αξίες, οι  εννοιες και οι αρχες τις οποιες πιστευουν και υοοστηριζουν οι ανθρωποι και οι οποιες τους συνθετουν απο "σκορπιους ιδιωτες" σε κοινωνια. Η "συνναλλαγη" δεν δημιουργει ανθρωπινο ιστο, αλλα μια εφημερη χωρις βαση σχεση, η οποια θα ληξη με την ληξη της συνναλλαγης. Για αυτο και οι λαοι που ειναι ενταγμενοι σε αποκλειστικα σε  "πραγματικοτητες συναλλαγης" δεν ειναι ΠΟΛΙΤΕΣ αλλα "μαζα", και δεν  ειναι κοινωνιες, αλλα μοναχικα "ατομα-ιδιωτες", με κινητρα περιορισμενα στο εφημερο, στο αναλωσιμο και στο ασκοπο.
Ο Μεγαλυτερος κινδυνος για την Ελληνικη Κοινωνια, ειναι ή -χωρις να το συνειδητοποιησει- μετάλλαξ της απο ΚΟΙΝΩΝΙΑ΄, σε μαζα σκορπιων ιδιωτων.




Ενας ποδηλατης κοντεψε να πεσει απανω μας.
Σε μια συναλλακτική μαζα  σκορπιων ιδιωτων, θα ειχε απαιτηθει "αποζημιωση"
Σε μια Ελληνικη Κοινωνία απλως βαλαμε τα γελια.
Στην Ελλαδα, δεν αισθανομαστε ολοι συγγενεις επειδη ειμαστε λιγοι, αλλα επειδη μας συνδεει "συναντηληψη" αξιων, και εννοιων που ειναι και η "ουσια" της αυλης πολιτιστικης κληρονομιας μας.
Οσοι καταλαβαινουν αυτο, αντιλαμβανονται γιατι η Ελλαδα ειναι ΧΩΡΑ και οχι "χωρος".
ενω επισης αντιλαμβανονται την "τεραστια" διαφορα μεταξυ Χωρας και "χωρου" που ισχυει για καθε λαο, για να μην μεταλλαχθει σε "μαζα" και να μην δρομολογηθει ετσι η παρακμη του. 
Η "συνειδηση" οτι σε αυτο το "Τοπιο", που ειναι ΧΩΡΑ ζει  Κοινωνια, με ταυτοτητα Ελλαδας και Μαγνησιας, δινει περιεχομενο στο "Τοπιο", μας δενει μαζι του με αγαπη, μας μιλαει στο "είναι" μας.

















ΤτΕ  ΒΟΛΟΣ  8 Απριλιου 2013 : Ωρα 1.30μμ
Μια Χωρα που δεν  ειναι ενταγμενη σε ενα Εθνικο ή Διεθνες συστημα που "δημιουργει Χρημα" , δεν χανει μονο τον Παραγωγικο της Ιστο, αλλα μετασχηματιζεται βιαια απο Κοινωνια σε μαζα σκορπιων ιδιωτων αναλωσιμων και καταδικασμενων σε παρακμη.




Ωρα 6.30μμ

Εχουμε ολοκληρωσει τις επαφες μας με παραγοντες του Βολου, αλλα και με εφημεριδες της Μαγνησιας ωστε να ειναι ενημεροι των κινησεων μας, των προθεσεων και των αξιων μας. και γυριζουμε στην Λαρισσα.


Το Κοινωφελές Ίδρυμα Περσεύς Αθηναίος, εφαρμόζοντας την αρχή της διακλαδικοτητας, όπως στις Ε.Δ., συνεπικουρήθηκε απο το Ίδρυμα Ελληνισμού και το Μουσείο του Ιδρύματος Ελληνισμού στη Μαγνησία (Γλωσσα Σκοπέλου) και προσωπικά από τον Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος Ελληνισμού Θεόδωρο Δημητροπουλο ο οποίος με άδολα κίνητρα προσφοράς, άφησε τις οικογενειακές του υποχρεώσεις στην Αθήνα, τον στερήθηκε η οικογένεια του που του ζητούσε να επιστρέψει, αλλά εκείνος παρέμεινε  για να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η φάση της επιλογής από τους υποψηφίους, εκείνων που θα προσληφθούν. για το έργο.

Το απογευμα της 8ης Απριλιου στη Λαρισσα, με εντονους ρυθμους, συνεχισθηκε απο την Ομαδα ή επεξεργασία των αιτησεων των υποψηφιων μεχρι αργα το βραδυ.


 Λιγο πριν απ'τα Μεσανυχτα : Λαρισσα 8 Απριλιου 2013,  11.45μμ  Ζωντας το ερωτισμο της Πολης , ύστερα απο μια "γεματη" μερα εργου για το καλο του τοπου και των Ανθρωπων. 
Ερωτισμος ειναι ο ψυχικος, συναισθηματικος και πνευματικος οργασμος που αισθανεται ο Ανθρωπος που αναζητα και ζει την "πληρότητα" μεσα απο αυτες τις διαστασεις.

Δεν αισθανεσε τον Ερωτα μονο μεσα στα ματια μιας γυναικας, αλλα εχοντας την ικανοτητα να να νοιωθεις την "αυρα" , να ακους το Χτυποκαρδι και να αφουγκράζεσαι τις ανησυχίες  μιας Πολιτειας.....

Εμεις το ζουμε........ 

Καληνύχτα...............